Senior Lead Developer

_I8A0414_Tomas Ärlemo_övriga färg_900px_I8A0420_Tomas Ärlemo_övriga färg_900px_I8A0474_Tomas Ärlemo_övriga färg_900px

Visionera är ett innovativt mjukvaruföretag vid Odenplan i centrala Stockholm som utvecklar verksamhetsstödssystem som passar alla typer av branscher. Visionera är idag en ledande aktör inom molnbaserade tjänster men erbjuder även serverinstallerade licenser och konsulttjänster i anslutning till sin tjänste- och produktportfölj. Visionera spänner globalt och har kunder i över 50 länder och har fler än 5000 användare.

Om tjänsten

Vi söker nu en grym Java-utvecklare som är redo att axla rollen som Lead Developer hos Visionera. Här får du chans att arbeta i en varierad roll med både front-end och back-end. Förutom att du får chansen att arbeta med duktiga kollegor får du möjlighet att stötta övriga utvecklare i arbetet samt bidra med din tekniska expertis. Här får du både vara delaktig i utvecklingen av Visioneras produkter och även design av nya komponenter och moduler. På Visionera erbjuds du en lättrörlig miljö med korta beslutsvägar, högt i tak och möjlighet till stor påverkan – både när det gäller arbetsprocesser och teknikval. Om du är en person som har nära till skratt och tycker om att arbeta på ett mindre företag så är detta helt rätt arbetsplats för dig.

Visionera är ett mindre företag med 15 anställda vid Odenplan i centrala Stockholm, här är stämningen familjär och kollegorna och VDn öppna för just dina tankar och idéer. På Visionera har de höga mål och stora hjärtan.

DevOps teamet består av två drifttekniker, sex fullstackutvecklare och två testare, två av dessa utvecklare sitter i Ryssland och en av dem sitter i Spanien. Visioneras kunder som finns över hela världen och bidrar till en stimulerande företagskultur. På Visionera arbetar man väldigt agilt, med en scrum/kanban-liknande modell och dagliga morgonmöten. Produkten finns idag både i molnet och som installerad on-premise version, beroende på vad kund föredrar.

Du erbjuds

 • Möjlighet att påverka produkten och framtida teknikval
 • Arbeta nära till beslutsfattarna och få stora möjligheter att påverka och att växa inom organisationen
 • Arbeta med duktiga kollegor i en varierad roll

Arbetsuppgifter

 • Hands-on fullstack utveckling; mobilapp, webbklient, back-end och databas
 • Vara delaktig i arbete med infrastruktur
 • Delaktig i utveckling av produkten/design av nya moduler.
 • Stötta övriga utvecklare i arbetet och bidra med teknisk expertis.
 • Agera bollplank gentemot produktägare, driftpersonal, krav- och testteamet och kundsupport i tekniska frågor
 • QA/Testning
 • Medverka i applikationsdrift gentemot Svenska och internationella kunder vid behov.

Du kommer arbeta med vidareutveckling och förbättringar som görs av flaggskeppet, verksamhetsstödssystemet VisionFlow, som används av Visionera själva samt av deras kunder. VisionFlow anpassas efter olika verksamheters egna sätt att jobba och systemet vidareutvecklas kontinuerligt. De stora möjligheterna med VisionFlow gör att det finns mycket funktionalitet och som utvecklare på Visionera kommer du ha ett spännande och varierande arbete.

Vi söker dig som

 • Har goda kunskaper och erfarenheter av Java och webbutveckling, samt erfarenhet av att utveckla högpresterade webbapplikationer
 • Har djup kunskap inom Javautveckling och är välbekant med flertalet programmeringsspråk, utvecklingsmiljöer, ramverk och verktyg
 • Erfarenhet av att utveckla webbaserade applikationer, samt kunskaper inom JavaScript/HTML/CSS
 • Tidigare arbetat med SQL-databaser, gärna MySQL eller MS SQL
 • Har erfarenhet av agila metoder
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska och engelska

Meriterande om du har kunskap och erfarenhet av drift/infrastruktur samt om du har kommit i kontakt med några av följande tekniker: Ext JS, Spring, Velocity, Struts, Tomcat, IntelliJ IDEA, Elastic Search, ehCache, JUnit, Jenkins, Ant, Continuous Integration/Deployment, NGINX,

Som person är du driven och prestigelös, med förmåga att ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter. Du är problemlösande och självgående samtidigt som du är flexibel kan anpassa dig till nya omständigheter, då detta är vardag hos Visionera.

Ansökan och kontakt

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att höra av dig direkt!

För att ansöka till tjänsten, maila jobs@visionflow.com.
Har du frågor eller vill tipsa om en vass kandidat för rollen, ring Kajsa på 073-988 98 27.